Visitkort fortfarande poppis

Oavsett hur digital vår kommunikation och marknadsföring blir, lever visitkortet kvar. Det lilla kortet är fortfarande det allra bästa sättet att dela kontaktuppgifter med någon man möter, och det kommer det nog att fortsätta vara ett långt tag framöver.

2169140-businesswoman-holding-blank-business-card

I den här artikeln kan man läsa att i den högteknologiska värld som vi lever i, är det något näst intill uråldrigt som fortfarande hänger kvar – nämligen visitkortet. I artikeln beskrivs att författaren varit på en konferens i Silicon Valley bland människor som arbetar med det allra senaste inom teknologin och dessa människor har ändå allihop delat ut just sina visitkort. Varför författaren tror att dessa människor fortfarande använder visitkort är för att det fortfarande är det allra bästa sättet att enkelt byta kontaktuppgifter med människor som man möter.

Nya typer av kort

Självklart har det kommit lite nyheter när det gäller visitkort. Det finns bland annat visitkort med vattenstämpel, QR-koder, struktur på bokstäverna och mycket annat. Man kan till och med göra egna exklusiva visitkort på olika sajter på nätet som exempelvis den här. Men visitkortet har fortfarande samma funktion och det är att vara ett litet kort där det står information och kontaktuppgifter om en människa.

En lång historia

När man tänker efter är det väl fantastiskt att en sådan liten uppfinning, som uppfanns i det forntida Kina, fortfarande kan stå stark i en värld där allt ska vara digitalt. Ett område som visitkortet däremot har tappat lite mark inom är sällskapslivet. På 1500-talet användes nämligen visitkortet flitigt på olika tillställningar och fester. Men nu har det gått över till att endast användas i jobbsammanhang. Läs mer.