Present till de anställda

Hur kommunicerar man till de anställda att de är värdefulla, och gör ett bra jobb? Det finns många sätt att göra det som chef, och ett sätt som blir allt vanligare är gåvokort.

Det är vanligt att de anställda inom en verksamhet får en present från arbetsgivare vid jul. Men hur hittar man något som passar till samtliga anställda i ett mellanstort företag? Det går inte, helt enkelt. Det finns dock en lösning, och det är att ge de anställda gåvokort. Mottagaren av kortet erbjuds ett urval av olika presenter, och kan välja en eller flera av dessa, som skickas direkt till mottagaren. Det finns många olika företag som erbjuder denna typ av kort, och de har olika sortiment att välja mellan.

Försäljningen av gåvokort ökar kraftigt, och det är kanske inte så konstigt. Vad som däremot kanske förvånar en och annan är vilka prylar som är mest populära att välja. I den här artikeln nämner ett företag att en riktig ”storväljare” är en snyggt designad brandsläckare. Den företagare som kan ro i land ett avtal med en stor arbetsgivare kan räkna med en rejäl vinst, men det gäller att kunna leverera de gåvor som väljs.

Ett övre tak för gåvans värde sätts av det faktum att arbetsgivaren slipper betala skatt och sociala avgifter för gåvan om dess värde inte överstiger 450 kronor. Detta är anledning till att kulinariska presenter har blivit så populära. Hjortstek och ankbröst är två exempel på vad många väljer.

Gåvokort

Andra sätt

Gåvokort är förvisso inte det enda sättet som står till buds för att få de anställda att känna sig värdefulla. Utomlands är det inte helt ovanligt att större arbetsplatser erbjuder barnomsorg för de anställda. I Sverige fungerar den offentliga barnomsorgen på de flesta orter så bra att detta inte är nödvändigt, men i takt med att de blir svårare att hitta en förskoleplats i storstäderna kommer kanske detta att bli mer aktuellt igen. Än så länge är vi dock inte där.

Något som däremot är mycket uppskattat är friskvårdsbidrag, där arbetsgivaren ersätter de anställda för gymkort eller liknande upp till en viss summa. En del arbetsplatser har istället egna gym, som de anställda kan använda. Det här är framför allt viktigt i fysiska arbeten, som inom vården och på lager.

I en del stora företag, som gör rejäla vinster, har man lojalitetprogram där man belönar de som arbetat länge på företaget lite extra. Förra året fick alla som varit anställda på Ikeas varuhus i Västerås i minst fem år en extra pensionsavsättning på 26 900 kronor.

Många företag väljer också att tänka på andra än enbart de egna anställda. Swedbank skänkte förra året en miljon kronor till bekämpningen av ebola, och västeråsföretaget Nordikon skänkte 10 000 kronor till Barncancerfonden, kan man läsa i denna artikel. På en del arbetsplatser sker detta istället för att ge presenter till de anställda, på andra får de anställda välja mellan en julklapp och att ge pengar till välgörenhet. Slutligen finns det arbetsplatser som både ger de anställda en gåva och skänker pengar till välgörenhet.