Kreativitet med inredning och samarbete

I en artikel från Dagens Industri har man skrivit om hur samarbete bidrar till kreativitet. Tidningen har tagit sin fakta och information från en rapport från Tech Nation. Rapporten i sig visar att hela tre fjärdedelar av alla framgångsrika digitala företag arbetar med likasinnade entreprenörer, vilket i sig alltså ledder till deras framgång. En upptäckt som är mycket intressant, även fast det vid eftertänksamhet inte är så förvånande. Genom samarbete öppnar vi varandra och lyfter bra idéer till jättebra idéer. Detta, i kombination med kreativitet, är någonting som många kommunikation- och reklambyråer mest troligt varit medvetna om, då det är vanligt att de som ska skapa nya idéer arbetar i grupp under en intensiv period

Någonting annat som bidrar till kreativitet är inredning – eller det vill säga, rätt inredning. Även det är någonting som många kommunikations- och reklambyråer rättar sig efter. Men vad är då rätt inredning? Enligt en annan artikel från Veckans Affärer dödas kreativitet av struktur. Detta leder ju direkt till en tanke om att motsatsen: kaos, är vad som skapar kreativitet. Det är väl kanske inte hela sanningen, men det kan säkerligen vara som så att ett strukturerat kaos är det ultimata för en kreativ arbetsplats. För att skapa en kreativ arbetsplats behövs mycket färg, snygga och moderna möbler och gärna lite konst. Ett tips för de som ska inreda ett kontor är att välja bort de “vanliga” affärerna för kontorsmöbler och inredning och istället leta mer spännande affärer. På internet finns det mycket att köpa och ett exempel som passar en kreativ arbetsplats är moderna taklampor hos confidentliving.se.

Kreativitet är inte bara medfött

Många tror att kreativitet är någonting som är medfött och visst kan det vara så i vissa fall, men många är det som även kan öva upp sin kreativa förmåga. Skapakraft är någonting som kommer från rätt miljö och rätt umgänge och för ett företag som vill lyckas kan det vara mycket värt att utveckla detta. Inredning är en enkelt sak att använda för att skapa kreativitet, likaså bra samarbeten. Kom dock också ihåg att kreativitet kräver mycket vila – ett litet vilorum på kontoret kanske därför kan vara på sin plats?

????????????????????????????????????????