Koll på ekonomi viktigt för företaget

ekonomi stress pengar jobbDet är faktiskt så att färre företag just nu går i konkurs, och kanske är det för att man väljer att ta hjälp av en revisor? Det är mycket som handlar om det ekonomiska som
anledningar till ifall ett bolag håller sig flytande eller inte. Sammanlagt under perioden januari-juli 2014, enligt en artikel från Göteborgs Posten, gick 3682 företag i konkurs – vilket är en minskning på 8 procent.  En stor anledning till att många går i konkurs är företagets ekonomi, och att man helt enkelt inte har förvaltat den på bästa vis.

Detta kan förekommas genom att ha en bra revisor – men det gäller självklart att ha den bästa för ditt bolag. Sådant kan du jämföra på till exempel www.redovisningsofferter.se. Det är viktigt att du ser till att du har rätt revisor, annars kan det bli väldigt fel. I en artikel från tidningen Driva Eget har man skrivit om att “dumpa sin revisor”, och artikeln har visserligen några år på nacken men den slår ändå huvudet på spiken även i nutid. Det handlar, precis som rubriken avslöjar, om att våga dumpa sin revisor – om varför en bör göra det och varför inte. En av anledningarna till att dumpa revisorn är ifall du upptäcker att du klarar det mesta av din bokföring själv eller om ditt bolag är vilande. Många väljer att ha revisor trots att det är ett okomplicerat bolag som egentligen inte behöver ha så mycket tillsyn, samtidigt är det ju även förståeligt – det är ju viktigt att det blir rätt för företagets ekonomi.

Egenföretagare och revisorer

Många tror att de som har ett eget bolag, med kanske en eller max två anställda inte behöver ha hjälp med företagets ekonom. Men detta är ju inte alls självklart, utan kan absolut behövas. Om man har ett bolag som behöver hjälp med bokföringen bör en snarast ta kontakta en byrå för att säkerställa att det blir rätt – i alla fall i början av företaget. Om du sedan lär dig hur det hela fungerar, kan du ta hand om det själv. Sen gäller det så klart även att hitta den redovisningsbyrå eller konsult som är bäst för just dig.