Detta stör sig kontorsanställda på

Det finns en del saker som kontorsanställda stör sig på. Bland annat handlar det om svårigheterna att jobba ostört i öppna kontorslandskap med trång arbetsyta. Ett resultat av dessa kontorsupplägg är nämligen en hög ljudnivå. Men det man stör sig allra mest på är sura kollegor och smutsiga toaletter.

791688-hands-above-the-keyboard

Med tanke på hur mycket tid vi tillbringar på våra jobb, är det verkligen viktigt att man har ett jobb som man trivs på. Det finns mycket som chefen kan göra för att få de anställda att trivas. Bland annat kan hen se till att alla känner sig uppskattade, att arbetsklimatet är öppet och att alla har frihet att utvecklas. Det finns såklart även en del saker på arbetsplatsen som kommer vara störande moment, och som i värsta fall gör att man inte trivs på jobbet.

Halv miljon störs på jobbet

En utav dessa saker är att det på många kontor finns svårigheter att få jobba ostört, rapporterar Svenska Dagbladet. Mer än en halv miljon av de svenska kontorsanställda säger att de sällan eller aldrig kan jobba helt ostört. Detta kan bland annat bero på att mer än hälften av alla 2,3 miljoner svenskar som jobbar på kontor saknar ett eget rum eller har inte ens en egen fast plats på kontoret. Även den andel som sitter i kontorslandskap med mellan två eller fem personer ökar. Den tydliga konsekvensen av de trånga arbetsplatserna och öppna lösningarna är att många känner sig störda på jobbet.

Sura kollegor och smutsiga toaletter

Den undersökningen som visat detta, visar även att man kan bli störd på arbetsplatsen av mobiltelefonsignaler, oljud från ventilationen och kollegor som pratar för högt. Man stör sig dock inte alls lika mycket på en hög ljudnivå, som man gör på kollegors negativa attityd till jobbet samt att andra inte lämnar rent efter sig på toaletterna på jobbet.