Att jobba med kommunikation

En god kommunikation är A och O när det kommer till att lyckas i arbetet. Det gäller oavsett vilken bransch man befinner sig i. Idag är kommunikatörer och informatörer de som håller ihop organisationer, som förmedlar information till allmänheten och som får företag att växa och bli framgångsrika. Kommunikatörer av olika slag har blivit mer och mer efterfrågade, och allt fler vill också utbilda sig till det.

242254-typing-on-a-grey-keyboardAtt jobba med kommunikation är omväxlande, allmänbildande och socialt. Man kan också få mycket uppskattning för sitt arbete om man lyckas med det, eftersom det kan generera väldigt mycket pengar till företaget man jobbar för och göra det framgångsrikt, skriver Sydsvenskan. En framgångsrik kommunikation grundar sig på tydlighet, skriver Värmlands Folkblad i en artikel. Att upprepa information när det gäller den interna kommunikationen, och att vara tydlig och begriplig när man kommunicerar med allmänheten, är grundstenarna för en kommunikatör. För till exempel Maria Giuliano som intervjuades av Göteborgsposten, är kommunikatörer till för att hjälpa allmänheten. Det handlar i grund och botten om demokrati och att alla ska förstå information och kunna ta till sig den.

För att kunna arbeta inom kommunikation krävs utbildning inom information, kommunikation eller språkkonsultation. Man kan också läsa en kandidat i svenska och komplettera med något specialämne. Det viktigaste är egentligen att man är bra på det man gör.

På http://www.lonestatistik.se/ kan man se vad en kommunikatör eller informatör tjänar. För den som är intresserad kan man jämföra med liknande yrken som journalist, copywriter eller webbredaktör. Hur mycket man tjänar, hur mycket man jobbar och hur omväxlande arbetet är varierar självklart extremt mycket beroende på vilken arbetsplats man hamnar på. Men gemensamt med alla jobb som har med kommunikation att göra får man ha väldigt mycket kontakt med människor och använda sina sociala och empatiska sidor. Så om man är en person som gillar att kommunicera i privatlivet passar säkerligen jobbet som kommunikatör utmärkt.

Här kan få mer information om vad en kommunikatör verkligen gör: