Allt fler får tillgång till internet

I slutet av detta år kommer nästan hälften, 44 %, ha tillgång till internet. Internet bjuder på möjligheter, men hur högt tryck kan det ta? 

1052208-marketing-mix-background-concept-glowingDet är fascinerande hur vi krymper avstånden mellan varandra, trots att vi genom alla tider levt på lika stor, eller liten, yta. Vad det handlar om är tekniken och utveckling i allmänhet och internet i synnerhet. Internet har expanderat otroligt fort och verkligen fått oss människor i sitt grepp, ett grepp vi gärna befinner oss i, och ett grepp som allt fler människor väljer att kasta sig in i. Enligt en artikel från sajten Breakit.se kan man ta del av att halva jordens befolkning snart kommer att ha tillgång till internet. Detta enligt en rapport från FN och är en åttafaldig ökning på 15 år. Vad det betyder är att 3,2 miljarder människor kommer ha tillgång till internet och med det lära sig mer om omvärlden, hålla sig uppdaterat och känna en större gemenskap med världens folk. Vad detta betyder för företaget är även den en guldgruva då många hävdar att om man inte syns online som företag så finns man i princip inte. Ta bara att vi i Sverige googlar 40 miljoner gånger om dagen. Den digitala mediebyrån Millstone Group skriver på deras sajt att bara vi i Sverige investera 67 miljarder i marknadsföring. När det kommer till internet så är det enkelt att mäta hur lönsamma dessa investeringar är. Men hur mycket kan internet ta? Många känner av att det börjar gå lite långsammare och dn.se skriver att nätet är långsammare då sajter blir tyngre och tekniken hinner inte med. Att då veta hur man ska jobba med sin sajt för att den ska vara så attraktiv för besökare som möjligt är med det bara viktigare och viktigare.

Högtryck på internet

Man kan även läsa ur en artikel på SR.se om att vårt användande av internet kan komma att bli dyrare i framtiden. Operatörer kan ta ut andra avgifter för kapacitetskrävande tjänster som kan komma att bli aktuella i framtiden. Kanske måste vi även tänka till med internet hur vi konsumerar dess kapacitet. För visst vill vi leva med nätet vid vår sida?